Sponsoren
04-05-2024
Druk bezet clubkampioenschap Sethone

 

Een week na de materiaalavond waar veel spelers nieuw spelmateriaal aanschaften, vond het jaarlijks clubkampioenschap plaats. Nagenoeg elke senior was present, een enkeling ontbrak vanwege valkantie. Maar liefst zeven debutanten hadden zich ingeschreven. Mede op basis van de ELO-rating van de spelers konden alle poules op sterkte worden ingedeeld.

De acht geplaatste spelers maakten allen hun plaatsing waar. Matthijs van Hest, ongeplaatst en nog maar enkele maanden lid, boekte een knappe poulezege op Frans Peters. Frits Gillissen was goed op dreef in groep C en sloeg zich naar het hoofdtoernooi via winst op Ronald Stevens (3): 2-3, na een 2-1 achterstand in games. Saillant detail: beide spelers maakten 52 punten.

In de kwartfinale versperde de onverzettelijke Fer Pusters hem echter de weg naar de halve finales: 2-3. Spectaculair was het treffen tussen Arno de Laak (2) en Ronald Stevens (3). Wellicht gaven de nieuwe schoenen en het nieuwe rubber de man uit Zetten uiteindelijk net dat beetje extra om de kleinzoon van de oprichter van Sethone met 3-2 uit te schakelen. Volgens verwachting haalden ook Robert van de Weetering (1) en Kees van Oers (4) de halve finales.

De nummers 1 en 2 haalden de finale. De teamgenoten maakten er een waar kijkspektakel van. Robert van de Weetering viel aan en dwong Arno de Laak de verdediging in. Regelmatig kon hij echter de aanval overnemen en scoren. Zo wist hij in game 4 zowaar op matchpoint te komen. Robert van de Wetering sleepte er nipt een vijfde game uit en pakte de titel.

De finale in het toernooi van alle spelers die het hoofdtoernooi niet haalden, werd knap gewonnen door Gert den Tuinder. Terug
X