Sponsoren
18-05-2024
Tafeltennis op eredivisieniveau bij Sethone

 

In het spelersveld van 349 spelers in het bekertoernooi, doet één speler met een A-licentie mee: Dicky de Jong. Afgelopen seizoen speelde hij in de eredivisie. Uitgerekend Dicky de Jong kwam met het eerste van Treffers Arnhem naar Dodewaard, voor de wedstrijd tegen Sethone 3. De eredivisionist kreeg zowaar twee keer klop, maar maakte wél het laatste en winnende punt voor de Arnhemmers: 4-5.

 

Al bij het inspelen stond menigeen met open mond te kijken. Tegen Erik Verzijl, spelend in de tweede divisie, leken het wel twee robots die elkaars forehand warm speelden. Wat een ongekend hoog niveau. Pure reclame voor deze snelle balsport en dat maar zo op een donderdagavond in Dodewaard. Motivatie voor deze topspelers om in 'de Wiltschut' mee te doen: gezellig op bezoek bij kleinere clubs dan waar ze in het seizoen komen.

 

 

Tot ieders verrassing kon de thuisploeg goed uit de voeten met de voorgift. Met nog twee partijen te gaan stond het 4-3 voor Sethone. Tanya van der Sluis had met haar contraspel de avond van haar leven. Ze kon zeer goed mee in de rally's, overleefde de servicedruk en klopte Dicky de Jong: 3-0. Tegen de tweededevisionist deed ze wat ze liefst doet: vijf games. Ook nu won ze. De euforie was compleet toen ze Noor Rooding ook in vijven klopte.

Sensationeel was de winst van invaller Maarten van de Ven op Dicky de Jong (3-1). Toch was het Dicky de Jong zelf die tegen Kees van Oers de winst voor 'Arnhem' veilig stelde.

 

Sethone 2 boekte een zwaarbevochten 5-4 zege op Treffers 2. Maar één partij in drie games, vier keer een vijfde game. Team 1 kwam te laat op gang tegen Treffers 3 en verloor ruim: 2-7.

 Terug
X